Authentieker door Massagetherapie

Authentieke mensen gedragen zich in elke rol hetzelfde. Daarvan word je gelukkiger dan jezelf telkens aanpassen aan de verwachtingen van anderen. Massagetherapie helpt je hierbij.
Via Social Media kunnen wij, groepsdieren, heel goed volgen hoe anderen het doen, wat er van ons verwacht wordt en daaraan voldoen is wat ons gelukkig maakt. Denken we…

“Ik weet niet wat ik eigenlijk wil…” “Het lukt me niet bij mijn gevoel te komen…” “ik voel me niet compleet…”
Dit zijn voorbeelden van wat mensen die een afspraak maken tegen me zeggen. Ze zijn zichzelf een beetje kwijt. Daar voelen wij ons niet gelukkig bij. We zijn gelukkiger als we onszelf kunnen zijn maar daarvoor is het belangrijk in contact te zijn met jezelf.

Wat is dat eigenlijk “authentiek zijn”?
Authentiek ben je als je weet wie je bent en dat ook aan anderen durft te laten zien en je dus gedraagt zoals je bent.

Het is erg vermoeiend niet jezelf te kunnen zijn.
Je bent niet met jezelf bezig maar met je omgeving: Wat die situatie met die groep mensen op dat moment van jouw verwachten.
Als dat niet overeenkomt met wie je eigenlijk bent moet je, naast je de hele tijd in de ander verplaatsen, ook nog eens je gedrag aanpassen. Dat kost veel energie en wat je eigenlijk tegen jezelf zegt is “als ik me gedraag zoals ik echt ben, ben ik niet ok”.
Doe je dit lang in bijvoorbeeld je werk, in je relatie of in vriendschappen dan raak je jezelf een beetje kwijt.

Authenticiteit is een combinatie van vier vaardigheden (Michael Kernis en Brian Goldman)
1. Bewustzijn van wie je zelf bent. Je goede en je slechte eigenschappen, wat je leuk vind en belangrijk maar ook wat niet. Ook weten hoe je emotioneel in elkaar zit.
2. Objectief jezelf kunnen observeren. Kunnen zien wat je talent is zonder het weg te willen wimpelen omdat het ongemakkelijk of eng voelt, maar ook je negatieve gevoelens eerlijk onder ogen kunnen komen zoals bijv. slecht tegen arrogante mensen kunnen, en wat zegt dat dan over jou?
3. Gedragsauthenticiteit; je gedragen zoals je bent. Voordat je dit kunt is het belangrijk dat je dus jezelf objectief kunt observeren (2.) èn je je bewust bent van jezelf (1.).
4. Jezelf laten zien; durven uitkomen voor wie je bent en jezelf ook uitspreken. Je angsten, je behoeften ook al ben je in een groep of met iemand die daar anders over denkt.

Hoe authentieker hoe meer je tevreden bent met je leven, je relaties en hoe minder negatieve gevoelens je hebt. Ja! Lees die zin nog maar een keer…
Het zelfvertrouwen is stabieler omdat anderen niet bepalen hoe je je over jezelf voelt. Als je meer gericht bent op jezelf en het niet belangrijk vindt wat anderen van je vinden brengt dat veel rust.

Dat brengt mij natuurlijk op Massagetherapie.
Door je aandacht op de je binnenwereld te richten kun je weer jezelf terugvinden. Stilstaan bij emoties, bij fysieke sensaties in je lijf en proberen te begrijpen waarom je dit voelt geeft veel informatie over jezelf. Gevoelens liegen namelijk niet, je kunt ze alleen wel negeren of geen tijd nemen om ernaar te luisteren.
Wat betekent die brok in mijn keel? Waarom word ik misselijk als ik een presentatie moet geven? Ik voel druk op mijn borst als ik naar het kantoor van mijn manager ga. Waarom heb ik dit?

Door met een langzaam tempo te masseren krijg jij de tijd om helemaal met jezelf bezig te zijn. Ik stel je af en toe een vraag of maak een opmerking. Soms valt dan het kwartje.

Massagetherapie laat je bewust worden van wie je bent en brengt je dichterbij je natuurlijke zelf.

Wat fijn dat ik je daarbij mag helpen!

Angelien
Voel ! Holistische Massages