Massagetherapie als Mindfulness of Yoga voor jou niet werkt

Als het je niet lukt om in contact te komen met jouw lichaam is massagetherapie de oplossing. Bij massagetherapie ga je onder begeleiding je lichaam in. O.a. door het stellen van vragen word je begeleid met jouw aandacht naar die plekken die aandacht nodig hebben.

Waarom is nou eigenlijk Mindfulness en Yoga zo goed voor je?
Beiden disciplines brengen je bewust in je lichaam en laten je voelen hoe het met je gaat. 

Mindfulness is een onderdeel van de Boeddhistische leer. Het is een vorm van meditatie waarbij je je concentreert op fysieke en geestelijke sensaties en situaties van dat moment zonder er iets mee te doen. Niet beoordelen maar “zijn met wat er is”. Een accepterende houding.

Yoga is van oorsprong een onderdeel van een religie die je in staat stelt het materiële te verlaten om op te gaan in de eeuwige spirituele existentie. In het westen wordt yoga voornamelijk gezien als bevorderlijk voor de gezondheid bij opgebouwde spanningen, zonder religieuze bedoelingen. De meest beoefende fysieke Yoga is de Hatha yoga die met name uit lichaamshoudingen en ademhalingstechnieken bestaat. Yoga maakt je lichaam flexibeler, brengt je tot rust maar vraagt zelfdiscipline en concentratie.

Zelfdiscipline en concentratie zijn moeilijk op te brengen als je gestrest bent.
Als je gestrest bent ben je vaak ook moe. De stap zetten naar activiteit is een te grote stap. Concentratie is ook snel teveel gevraagd. Je loopt tijdens de oefeningen je boodschappenlijstje te maken of denkt aan een gesprek dat nodig gevoerd moet worden met een medewerker of leverancier of iets dergelijks.

Daarom vind ik dat mensen die erg gespannen zijn eerst naar een massagetherapeut zouden moeten gaan.
Niet een masseur maar een MASSAGETHERAPEUT !

Een massagetherapeut is namelijk geschoold in het begeleiden van mensen hun lichaam weer waar te nemen. Door spanning/adrenaline wordt je lichaam namelijk mindergevoelig voor pijnprikkels. Als je spierspanning hebt en daar last van hebt is het vaak erger dan gedacht. Vaak merk je tijdens een massage pas na enkele minuten hoe zeer een spier gespannen is. Een massagetherapeut accentueert daarom de klacht en zorgt ervoor met verschillende technieken dat al je aandacht naar de klacht gaat. Hierdoor wordt je je bewust wat er echt allemaal te voelen is in jouw lijf.

En daarmee wordt duidelijk hoe het op dat moment met je gaat.

 

©Angelien Willemars

 

Voel ! Holistische Massages

 

www.voel-holistischemassages.nl