IK GEEF MASSAGETHERAPIE

Mindfulness

 

Mindfulness is een onderdeel van de Boeddhistische leer. Het is een vorm van meditatie waarbij je je concentreert op fysieke en geestelijke sensaties en situaties van dat moment zonder er iets mee te doen. Niet beoordelen maar “zijn met wat er is”. Een accepterende houding.

 

Mindfulness vergt zelfdiscipline en concentratie. Dit is moeilijk op te brengen als je gespannen bent. Ook ben je dan vaak moe en de stap zetten naar activiteit is dan een te grote stap. Alleen de concentratie opbrengen lukt niet altijd.

 

Massagetherapie volgt ook deze Mindfulness visie.

Hoe is het NU met je? Dit erkennen en proberen ermee te zijn. Je gaat jezelf beter begrijpen en de vaak onbewuste, innerlijke strijd is daarmee overbodig geworden. Het brengt je rust en overzicht.

 

Daarnaast brengt massage je lichaam fysiek tot rust. Deze ontspanning helpt je de staat van mindfulness te bereiken. Je hoeft het zo niet alleen te doen maar ik begeleid je hierbij door langzaam te masseren en door je af en toe een vraag te stellen.

 

Massagetherapie is een volwaardige therapievorm die uitstekend te combineren is met de andere medische behandelingen zoals bijvoorbeeld Psychotherapie of Fysiotherapie.