Wat is het verschil tussen Massage en Massagetherapie?

Door jou te ondersteunen en begeleiden tijdens een massage krijg jij de gelegenheid achter de oorzaak van jouw klacht te komen. Het voelen en luisteren naar jouw lichaam is alles wat je hiervoor hoeft te doen.

Een Massagetherapeut is opgeleid jou hierbij te faciliteren en tijdens massagetherapie krijg jij alle gelegenheid te voelen wat er te voelen is. 

“Everybody wants happiness
Nobody wants pain
But you can’t have a rainbow
Without a little rain…”

Mensen met regen in hun leven
Vaak komen mensen bij mij in de praktijk met wat regen in hun leven. De één met een plaatselijk regenbuitje, de ander met een enorme stortregen. Buitjes komen en gaan ook meestal weer. Na de regen schijnt de zon. Maar aan die wetenschap heb je niks als je er middenin zit.

Voor de één is die regen een pijnlijke nek, de andere heeft verdriet om het verlies van een dierbare en de volgende is compleet opgebrand.

Hoe ga je daarmee om?

We nemen de pijnlijke nek als voorbeeld:
Het is heel simpel om, net als bij de masseur of fysiotherapeut, de spieren in die pijnlijke nek lekker te laten kneden of behandelen, zodat de spanning eraf gaat. Jij gaat liggen, ik doe mijn best en na een uurtje kan je weer naar huis. Prima, opgelost! De oorzaak echter neem je hierdoor niet weg. Die pijnlijke nek wil namelijk “gehoord” worden. Waarom span jij je nekspieren zo aan?

Communiceren met jouw lichaam
Tijdens een behandeling met een massagetherapeut heb jij een actieve rol. Ik stel jou vragen, waardoor je die pijnlijke nek heel bewust ervaart. Je gaat als het ware communiceren met die nek.

De oorzaak van de klacht
Natuurlijk weet je soms best hoe je aan die nekpijn komt. Een val kan natuurlijk heel goed de oorzaak zijn, of een verkeerde beweging, hoewel je je daarbij ook kunt afvragen waarom jouw lijf niet meer de flexibiliteit heeft die beweging op te vangen. Ook voel je misschien al hoe je je schouders optrekt als je druk aan het werk bent of tijdens een confrontatie. Daar praten we over zonder de klacht weg te drukken. Want die klacht die is er en die laat zich niet zo wegdrukken. Vaak ontstaat er tijdens of na een massage bewustwording van het thema betreffende jouw klacht.

Hoe om te gaan met de klacht
Hoe je met die klacht om kunt gaan, welke overtuigingen je hebt en hoe je in het leven staat, bespreken we. Je voelt zelf wat voor jou de goede weg is. Er is geen betere raadgever dan je eigen lieve lijf.

De regen heeft je stil doen staan. Hierdoor kwam je tot inzicht.

“You can’t have a rainbow without a little rain.”

Als daarna weer de zon schijnt en je kijkt terug, is vaak de conclusie “diep van binnen wist ik het de hele tijd al, ik hoorde het alleen niet”.

 

©Angelien Willemars

 

Voel ! Holistische Massages

 

www.voel-holistischemassages.nl