slider2

slider7
slider10
slider4
slider5
slider8
slider3
slider9
slider6
slider1

IK GEEF MASSAGETHERAPIE

slider11

Publicatie review Mystery Cliënt in Massage Magazine

Kijk nou…

Krijg ik met de post het blad Massage Magazine terwijl ik daar niet op geabonneerd ben. Ik haal de krimpfolie eraf en blader er doorheen.

Staat er een artikel over Voel ! Holistische Massages in. Blijk ik een Mystery Cliënt gehad te hebben.

Nou, met die 9,5 ben ik natuurlijk heel blij!

 

Mystery Massage

Spoedcursus verlichting van Tijn Touber - isbn 9789022996140

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Makkelijk en vermakelijk boek over wat verlichting nou eigenlijk is.

Over de betekenis van Verlichting bestaat veel verwarring.

Verlichting is voor mij leven vanuit het inzicht dat we allemaal één zijn in dit universum en dat wat jij doet, invloed heeft op een ander. Leven vanuit de overtuiging dat alleen het hier en nu bestaat en dat morgen en gisteren vervormt zijn door jouw persoonlijke invulling. Er is geen plaats voor ego maar wel voor humor, als je het geheel overziet.

Hieruit volgt oneindige dienstbaarheid vanuit de gedachte dat alles één is.

Je leven leven met deze instelling verzacht en versimpelt je leven.

Dat is voor mij Verlichting. Letterlijk lichter leven.

De voedselzandloper van Kris Verburgh – isbn 978 90 351 37585

Een jonge arts/onderzoeker die in 2012 een boek heeft geschreven over voeding en in relatie tot gezondheid en ouder worden.

Het heeft mij o.a. geholpen meer inzicht te krijgen in fysiologische processen en hoe je moet oppassen niet bedonderd te worden door de voedingsindustrie.

Quote:“Persoonlijk geloof ik dat de kern van het probleem de volgende is: aan onze universiteiten wordt aan studenten geneeskunde veel te weinig lesgegeven over preventieve geneeskunde en het belang van voeding voor het bevorderen van onze gezondheid en het voorkomen van chronische ziekten. Hierdoor kunnen wij artsen ook onze patiënten niet voldoende en overtuigend genoeg informeren. In het beste geval zeggen we tegen een patiënt dat hij “veel groente en fruit moet eten en niet teveel vetten”. Dat is niet overtuigend voor een patiënt. Maar als je als arts tegen een patiënt kunt zeggen dat bepaalde types kanker 5 tot 10 keer minder voorkomen in gebieden waar mensen gezonder eten, of dat de kans op een hartaanval met 45 procent kan dalen bij mensen die elke dag een handvol walnoten eten, dan zullen heel wat meer patiënten overtuigd raken. Het is dan aan de patiënten om te beslissen of ze de moeite willen doen om gezonder te leven of niet.”

Ik vind het een inspirerend boek en zit aan de groene smoothies. 😉

Holistic Pulsing van Tovi Browning - isbn 978 90 71501 17 3

De ondertitel is de kracht van zachtheid. Het gaat over een voor mij nieuwe techniek die ik mij bezig ben eigen te maken. Een techniek van zachte schuddingen waarmee het hele lichaam in beweging komt en kleding aangehouden kan worden. Ik hou je op de hoogte van mijn vorderingen!

De kracht van focussen van Ann Weiser Cornell - isbn 978 90 6020 776 5

Met behulp van dit boek kun je stap voor stap leren de wijsheid van je lichaam te verkennen en deze te laten doorwerken in je dagelijks leven.

Somatics van Thomas Hanna - isbn 10 0738209570

Hanna heeft oefeningen en verklaringen voor bepaalde ziektebeelden.

Een mooie quote van Hanna:

“The basic somatic task during our lifetime is to gain greater and greater control over ourselves, learning to flow with the stress en trauma of life, like a cork floating on top of the waves.”

Brené Brown - de kracht van kwetsbaarheid - isbn 10 9400502486

Op humoristische en eenvoudige wijze vertelt Brené over “het jezelf durven zijn”. Hoe kwetsbaarheid in onze samenleving als een teken van zwakte wordt gezien en hoe dit echte verbinding in de weg staat.

Zie ook de TED-lezing op YouTube van haar.

De helende kracht van acceptatie door Annemarie Postma - isbn 978 90 229 98610 8

Het leven is zoveel simpeler als je er niet tegenin gaat. Niet dat je alles maar over je heen moet laten komen, maar te blijven piekeren over dingen waar je niets aan kunt veranderen kost zoveel energie en levert je niets op.

De appel en de Boom door René Kahn - isbn 9789460032950

Nature or Nurture; Wat bepaalt jouw gedrag?

Steeds meer wetenschappelijke onderzoeken wijzen uit dat gedrag niet alleen maar genetisch bepaald wordt maar dat omgeving een belangrijke rol speelt.

Boeddhisme voor Moeders door Sarah Napthali - isbn 978 90 6963 630 6

Een praktisch boek hoe relaxed en liefdevoller om te gaan met de onverwachte en stressvolle situaties waarmee je te maken krijgt als moeder.

Werkt volgens mij ook bij volwassenen 😉

Ziekzijn: signalen van je ziel door Rüdiger Dahlke - isbn 978 90 202 5268-2

Het vervolg op “De zin van ziekzijn” waarin op een holistische manier gekeken wordt naar ziektebeelden en mogelijkheden geeft tot het ontrafelen van de boodschap die je lichaam je met dit ziektebeeld probeert duidelijk te maken. Een andere manier van kijken naar ziekzijn.

Signalen van je lichaam door Jean Pierre Barral - isbn 978 90 2020 212 0

Holistische gezondheid zonder medicijnen. Geschreven door de bekende osteopaat Barral. Waarom ben jij gevoelig voor dat ziektebeeld, welk patroon kun je gaan onderzoeken en wat is jouw thema?

Geweldloze Communicatie van Marshall B. Rosenberg - isbn 9789047703617

Zeggen wat je nodig hebt en daarom vragen zonder dat de ander zich aangevallen voelt. Het klinkt zo eenvoudig maar het is best moeilijk in de praktijk te brengen. In dit boek allerlei praktijk voorbeelden.

Het winnaar Effect van Ian Robertson - isbn 10 9490574384

Over wat je een winnaar maakt en hoe je lijf dit ondersteund. Ook schrijft deze professor neuropsychologie over hoe mensen winnaars ervaren. Een aanrader om te lezen!

De kracht van het NU van Eckhart Tolle - isbn 10 9020282301

…while you are in between birth and death you are waiting for the end of problems, you are creating problems for yourself and others…